Sant Cugat del Vallès es troba a quinze minuts de Barcelona, però encara són molts els que no coneixen els seus atractius turístics. Els bloguers de viatge, experts a recórrer el món, van gaudir d’algunes de les propostes turístiques i gastronòmiques que ofereix Sant Cugat. I, què és el que recomanen els bloguers de viatge després de dos dies de visita a Sant Cugat? En aquest post et mostrarem els llocs favorits i les recomanacions dels nostres convidats a la ciutat.

bloggers de viaje

Per a Viajares, tot un veterà de la blogosfera de viatges en família, recomana cinc atractius que mereixen una visita a Sant Cugat: el Museu de Marilyn Monroe, Mercantic, el Mercat Vell i la naturalesa que amaga el Parc Natural de Collserola. Els mateixos atractius que recomana el blog Destinos Actuales. La “la vida no es solo trabajar” ens parla del Monestir de Sant Cugat, el qual defineix com “la joia de la corona”. Es tracta d’un monestir benedictí situat en ple centre històric i que durant segles va ser el monestir de major importància de tot el comtat de Barcelona. També es destaca en el seu blog el bell claustre romànic que es conserva, categoritzat com un dels millors d’Europa en aquest període.

La @mammaproof ens explica que va gaudir molt del Monestir en família i va utilitzar l’APP que es proporciona al museu, tota una experiència per grans i petits que us farà conèixer com vivien els monjos del Monestir durant l’edat mitjana.

monestir bloggers

@Mammaproof

bloggers de viaje - monasterio

Manel i Maeva, de Viajando nuestra vida, a més d’aquestes quatre recomanacions, afegeixen tres activitats més que els va agradar fer a Sant Cugat: prendre un vermut i passejar per la llibreria El Siglo, reposar forces en el restaurant Ca Gola (també a Mercantic) i veure un partit de futbol femení. De fet, els va sorprendre molt la quantitat d’esdeveniments esportius que s’organitzen a la ciutat. Desplaçar-se amb bici elèctrica, realitzar una visita teatralitzada al Monestir de Sant Cugat o escoltar les anècdotes sobre Marilyn Monroe que explica el col·leccionista Frederic Cabanes és el que més va impactar a Tonia, l’artífex de Raconets. També li va sorprendre en la seva visita a Sant Cugat aprendre a fer pa a l’obrador de Bonaparte, al Mercat Vell.

La viatgera del 84, escriptora del blog Muero por Viajar, opina que la ciutat compta amb autèntiques meravelles arquitectòniques, esplèndids elements naturals i espais curiosos, sent el cas més representatiu Mercantic. Ens explica la seva experiència gastronòmica en la Taverna Catalana situada dins de l’espai del “vintage village“, un restaurant on “menjar uns plats i tapes riquíssims”. Un lloc ideal per a fer l’aperitiu, asseure’s a gaudir del bon temps amb una cervesa, un vermut o una copa de vi.

A part, els nostres visitants de la Vida No és Solo Trabajar, han volgut remarcar el mític Cafè Belgrado, situat just al costat de Mercantic. Es tracta d’un Live Music Bar en el qual podrem tenir una agradable vetllada gastronòmica en parella i gaudir d’una nit de concerts, “fins que el cos aguanti”.

mercantic

Precisament, els amants del dolç no han de perdre’s aquesta visita a la fleca Bonaparte, on a més de veure com es produeix el pa poden degustar els segons millors croissants d’Espanya. Aquesta és una de les recomanacions de Xanxano i 3 viatges per a aquells que vulguin descobrir Sant Cugat del Vallès. Manel, autor de 3 viajes, es va meravellar que hi hagi mitòmans de Marilyn Monroe que vénen des de l’altra punta del món expressament per a veure la col·lecció sobre la diva que alberga el museu de Cal Gerrer.

“Sant Cugat és un lloc perfecte per a un capde diferent” opina Victoria, bloguer del pròxim viatge. I és que per a aquesta argentina establerta a Barcelona, el pintoresc barri antic de Sant Cugat i la tranquil·litat que es respira en tota ciutat són un perfecte reclam per a aquells que necessiten un descans de la marea turística de la Ciutat Comtal.

Fran i Vir de 365 Sábados Viajando, opinen que la ciutat és un lloc ideal per a passar un cap de setmana de desconnexió i gaudir de l’oci cultural i natural, així com una gastronomia d’allò més exquisida. Ens recomanen la visita indispensable al Restaurant Xarlot, el qual té el seu propi mestre cerveser i et convidarà a provar diferents cerveses, cadascuna amb el seu caràcter propi. Judit i Daniel de la Vida No es Solo Trabajar, complementen la informació anterior parlant-nos d’instal·lacions de l’Ilda‘s; una cerveseria artesana que va començar per a oferir subministrament a diversos restaurants de la cadena Xarlot i que actualment s’encarrega del subministrament cerveser de diversos locals de la província. En l’espai podràs experimentar un tast de cervesa i la visita guiada de les instal·lacions.

cerveza

Fotografía – Ilda’s Town Beer

Un altre espai interessant ens el comparteix la barcelonina Alba Vendrell de la BCN que me gusta. Ens parla del Museu del Còmic i de la seva oferta, est ens ofereix actualment una completíssima exposició temporal sobre la gran figura del còmic espanyol, Francisco Ibáñez, qui va poder fins i tot assistir a la seva inauguració. A part, també podrem delectar-nos amb la interessant exposició de dones autores dins del món del còmic amb referències a la il·lustradora, pintora i escultora catalana Lola Anglada. L’autora de Viatjando Existo, també va comentar la seva visita al museu i va comentar “podràs recórrer la història dels còmics i la seva evolució, observant les històries, la narrativa i els dibuixos”, “en el museu trobaràs 135 anys d’història del còmic (1865-2000)”. Aquesta última autora va comentar les bones sensacions que li va transmetre la ciutat i que va quedar amb ganes de conèixer una mica més d’aquesta.

bloggers de viaje - comic

Fotografía – 365 Sábados Viajando

Finalment, la @mammaproof i la @familia_wally van poder gaudir de les rutes per a famílies exploradores, una proposta molt atractiva per a realitzar en família  passant pels punts més icònics de la ciutat. 17 km de diversió repartits en 5 rutes amb diferent temàtica, podràs gaudir de la ciutat com vulguis i al teu ritme. Podràs recollir el material pertinent i tenir molta més informació a l’oficina de turisme.  @mammaproof ens comenta que “En nuestro día de rutas, iniciamos la jornada con la Ruta Naranja -Ruta de los Museos-, y más concretamente, empezamos por el Museu del Monestir. Porque ya estábamos en la Plaza Octavià, la edificación es espectacular y contiene mucha historia, arquitectura y cultura. Y, sin obviar que, es el símbolo del municipio”.  També va tenir unes bones paraules pel Museu del Còmic de la ciutat, una altra parada de les rutes per a famílies exploradores on comenta “al salir del museo del cómic y con el sol que hacía, nada mejor que irnos al parque de Can Vernet dentro de la Ruta Turquesa -Los Espacios Verdes-, a tan sólo 5 minutos a pie del museo!”. Ja sabeu, no us perdeu aquesta proposta tan sumament especial que us proposem per a fer en família. 

parcs

@Mammaproof

Aquests són els espais culturals i gastronòmics que han recomanat els bloguers de viatge a Sant Cugat. A partir d’aquí, deixem a les teves mans que vinguis, descobreixis i experimentis els llocs proposats pels nostres selectes convidats.