EMPRENTES DEL PASSAT INSPIRADORES

Hi ha racons per sentir el silenci, descansar i contemplar l’arquitectura, la història i la natura. Et proposem sis punts que tenen un encant especial, alguns situats al Parc Natural, d’altres d’amagats en l’entramat urbà.

Ermita de Sant Adjutori

Ermita de Sant Adjutori

És una curiosa ermita, de planta circular, que és al camí de Sant Cugat a Sant Medir. La seva construcció es remunta al segle X, es van realitzar algunes reformes i ampliacions en segles posteriors.

Adreça: carretera de Vallvidrera a Sant Cugat, km 4,7
Coordenades UTM:
X: 426025 Y:4589707

Ermita-de-Sant-Medir

Ermita de Sant Medir

D’origen romànic, va ser molt reformada al s. XV; està envoltada d’un bosc frondós. Està situada a la vall de Gausac, a tocar de la masia de Can Gener, que actualment és un restaurant. Cada 3 de març acull l’Aplec de Sant Medir.

Adreça: camí de Sant Medir
Coordenades UTM:
X:426602 Y:4588379

Casa Armet

Casa Armet

És l’exemple més rellevant del modernisme a la ciutat, destaca per la seva volumetria i composició asimètrica amb composicions molt elaborades i imaginatives. No se’n pot visitar l’interior, atès que és propietat privada.

Adreça: avinguda de Gràcia, 30

Aqüeducte de Can Vernet

Aqüeducte de Can Vernet

L’aqüeducte gòtic del s. XIV portava l’aigua de la mina dels monjos fins a la cisterna situada al costat del Palau Abacial del Monestir i al poble. Està envoltat d’un parc que porta el mateix nom.

Adreça: carrer de la Mina

Font Groga

Font Groga

La font és en una zona boscosa molt espessa i humida, d’alzinars i rouredes. El paratge és una reserva natural que gaudeix d’un règim especial de protecció pel seu valor ecològic.

Adreça: camí de la Font Groga
Coordenades UTM:
X: 426623 Y: 4587021

Can Montmany

Can Monmany

La masia es troba als peus de l’espai natural Puig Madrona. La torre central amb rellotge, la capella i les torretes són de l’època de bonança, a finals del s. XIX, abans de la plaga de la fil·loxera.

Adreça: avinguda de Can Montmany
Coordenades UTM:
X: 419139 Y:4589318