DESCOBREIX LES VISITES GUIADES PER EXPERTS A LA INDÚSTRIA VIVA DE SANT CUGAT

A Sant Cugat del Vallès la innovació i el coneixement s’uneixen per crear un entorn únic de desenvolupament industrial. Si ets un apassionat de la ciència, la tecnologia i la cultura, no et pots perdre les exclusives visites guiades a algunes de les més prestigioses empreses del país. Líders en la seva especialitat, et permetran gaudir del coneixement expert. Consulta les condicions de visita de cada una d’elles. Així que agafa la teva agenda i prepara’t per a una experiència inoblidable!

Visita el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

El CRBMC té com a objectiu la innovació i recerca aplicada a la conservació i restauració del patrimoni cultural. Dins els darrers anys el Centre ha fet un esforç important en àmbits tan destacats com el tractament de suports, sistemes de muntatge de retaules i tractament d’estrips per microcirurgia tèxtil, entre d’altres, que l’han posicionat com un centre de referència a Catalunya. Veure el treball dels restauradors és una gran experiència.

 • Les visites duren aproximadament una hora i mitja. Comencen a les 11.30 h segons programació
 • Cal reservar prèviament
 • Visites accessibles
indústria viva Visita el Centre de Restauració de Béns Mobles

Visita l’Arxiu Nacional de Catalunya

L’Arxiu Nacional de Catalunya és el principal dels arxius de la Generalitat de Catalunya, creat el 1980 amb la missió de preservar i difondre els fons i documents més importants del Govern i l’administració de la Generalitat, i de recuperar tota aquella altra documentació d’origen privat que, pel seu valor testimonial i referencial, té un especial valor per al coneixement de la història nacional. El recorregut per l’Arxiu sorprèn els visitants i repassa els set espais de la infraestructura on s’hi desenvolupen les principals funcions del centre.

 • La visita dura aproximadament una hora. S’organitzen les visites en grups.
 • Cal inscriure’s adreçant un correu electrònic amb el nom i telèfon de contacte a: anc.cultura@gencat.cat
 • Visites accessibles
Visita l'Arxiu Nacional de Catalunya

Visita el Sincrotró ALBA

Descobreix el Sincrotró ALBA, l’única font de llum de sincrotró a Espanya, reconegut internacionalment com a gran infraestructura científica. Aquesta infraestructura de recerca impressionant ens permet visualitzar i analitzar la matèria en àmbits científics com la física, la química, les ciències de la vida, la ciència dels materials i la preservació del patrimoni cultural.

Viu aquesta experiència única, t’explicaran en detall què és un sincrotró i com les diferents línies de llum són utilitzades per realitzar descobriments científics. Coneix tot el que fan dins d’aquest edifici d’avantguarda.

 • La visita té una durada d’1:15 h
 • No es fan visites individuals, ni familiars. Els grups han de ser mínim de 15 persones i màxim de 25.
 • Visites accessibles
Visita el Sicrotro Alba. Industria Viva

JORNADES DE PORTES OBERTES DE LA INDÚSTRIA VIVA DE SANT CUGAT

72 hores d’experiències úniques. Segona edició 2022

En els passats 7, 8 i 9 d’octubre de 2022, es va celebrar la segona edició de “72 hores d’experiències úniques”. Aquesta proposta permetia descobrir espais i empreses emblemàtiques de la ciutat que normalment no estan oberts al públic.

industria viva 2022El programa oferia l’oportunitat de visitar 11 espais a Sant Cugat a través de 21 visites guiades en tres dies. Més de 500 participants van tenir l’oportunitat de descobrir-los de la mar d’un guia expert.

 1. Sincrotró Alba: coneix la llum de sincrotró,
 2. iGuzzini: llum, arquitectura i cultura
 3. Centre de Restauració de Béns Mobles
 4. Eurecat: què fa un robot i què és la plastrònica?
 5. Arxiu Nacional de Catalunya: patrimoni documental de la nostra història
 6. RTVE: redaccions, centres de control, platós i museu
 7. Triton Submarines: com es fabrica un submarí?
 8. Can Bell: vinyes, vi i natura
 9. Torre Negra
 10. l’Ajuntament de Sant Cugat: despatx de l’alcaldessa i altres espais
 11. Claustre del Monestir: coneix les històries que amaguen els capitells

48 h d’experiències úniques. Primera edició 2021.

La primera edició va tenir lloc els dies 4, 5 i 6 de juny de 2021 i es van oferir als visitants, prèvia reserva, la possibilitat de gaudir dels espais més emblemàtics de la ciutat acompanyats d’un expert. Des de les indústries vives com l’Arxiu Nacional de Catalunya, Centre de Restauració de Béns Mobles, Iguzzini i Sicrotró Alba (visita virtual), fins al patrimoni cultural i natural de la ciutat com el símbol de la ciutat el Monestir de Sant Cugat, la Capella de Sant Domènec, els jardins del Monestir, el parc Arborètum i Mercantic, el vintage village reconegut pel seu mercat d’antiguitats.

Més de 325 persones van poder gaudir de les visites i activitats proposades en aquest cap de setmana tan especial.