DESCOBREIX LES VISITES GUIADES PER EXPERTS A LA INDÚSTRIA VIVA DE SANT CUGAT

A Sant Cugat del Vallès la innovació i el coneixement s’uneixen per crear un entorn únic de desenvolupament industrial. Si ets un apassionat de la ciència, la tecnologia i la cultura, no et pots perdre les exclusives visites guiades a algunes de les més prestigioses empreses del país. Líders en la seva especialitat, et permetran gaudir del coneixement expert. Consulta les condicions de visita de cada una d’elles. Així que agafa la teva agenda i prepara’t per a una experiència inoblidable!

Visita el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

El CRBMC té com a objectiu la innovació i recerca aplicada a la conservació i restauració del patrimoni cultural. Dins els darrers anys el Centre ha fet un esforç important en àmbits tan destacats com el tractament de suports, sistemes de muntatge de retaules i tractament d’estrips per microcirurgia tèxtil, entre d’altres, que l’han posicionat com un centre de referència a Catalunya. Veure el treball dels restauradors és una gran experiència.

  • Les visites duren aproximadament una hora i mitja. Comencen a les 11.30 h segons programació
  • Cal reservar prèviament
  • Visites accessibles
indústria viva Visita el Centre de Restauració de Béns Mobles

Visita l’Arxiu Nacional de Catalunya

L’Arxiu Nacional de Catalunya és el principal dels arxius de la Generalitat de Catalunya, creat el 1980 amb la missió de preservar i difondre els fons i documents més importants del Govern i l’administració de la Generalitat, i de recuperar tota aquella altra documentació d’origen privat que, pel seu valor testimonial i referencial, té un especial valor per al coneixement de la història nacional. El recorregut per l’Arxiu sorprèn els visitants i repassa els set espais de la infraestructura on s’hi desenvolupen les principals funcions del centre.

  • La visita dura aproximadament una hora. S’organitzen les visites en grups.
  • Cal inscriure’s adreçant un correu electrònic amb el nom i telèfon de contacte a: anc.cultura@gencat.cat
  • Visites accessibles
Visita l'Arxiu Nacional de Catalunya

Visita el Sincrotró ALBA

Descobreix el Sincrotró ALBA, l’única font de llum de sincrotró a Espanya, reconegut internacionalment com a gran infraestructura científica. Aquesta infraestructura de recerca impressionant ens permet visualitzar i analitzar la matèria en àmbits científics com la física, la química, les ciències de la vida, la ciència dels materials i la preservació del patrimoni cultural.

Viu aquesta experiència única, t’explicaran en detall què és un sincrotró i com les diferents línies de llum són utilitzades per realitzar descobriments científics. Coneix tot el que fan dins d’aquest edifici d’avantguarda.

  • La visita té una durada d’1:15 h
  • No es fan visites individuals, ni familiars. Els grups han de ser mínim de 15 persones i màxim de 25.
  • Visites accessibles
Visita el Sicrotro Alba. Industria Viva