DESCOBREIX DE LA MÀ D’UN EXPERT UNS ESPAIS SINGULARS I ÚNICS AL PAÍS

Aquí descobriràs els espais més singulars de Sant Cugat, una sèrie d’empreses i institucions úniques al país que obren les portes a la ciutadania. Líders en la seva especialitat, ens permeten gaudir del coneixement expert. Consulta les condicions de visita de cada una d’elles. No t’ho pots perdre!

Arxiu Nacional de Catalunya

L’antecedent més remot de l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) es remunta a l’any 1412, quan les Corts de Barcelona acordaren la creació d’un arxiu propi per a la Generalitat històrica o Diputació del General. L’Arxiu Nacional de Catalunya recupera tota aquella altra documentació de caràcter privat que, pel seu valor testimonial i referencial, té una especial rellevància per al coneixement de la història nacional.
Visites accessibles 

 • Descobriràs un munt de curiositats sobre la conservació dels documents: neteja, temperatura, humitat, ordre 
 • Te’n duràs consells sobre conservació d’allò més útils que podràs aplicar als documents que guardes a casa.
 • Coneixeràs la història a través dels documents, com els conservem i com en pots fer ús.
 • Les visites en realitzaran en grups de 10 persones

Carrer de Jaume I, 33

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Dimarts 8–20 h
Dimecres 8–20 h
Dijous 8–20 h
Divendres 8–15 h
Dissabte Tancat
Diumenge Tancat
Dilluns 8–20 h

Correu electrònic: anc.cultura@gencat.cat
Tel.: (+34) 935 89 77 88

Per saber-ne més

Casa Museu – Cal Gerrer. Marilyn Monroe

Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

El CRBMC té com a objectiu la innovació i recerca aplicada a la conservació i restauració del patrimoni cultural. Dins els darrers anys el Centre ha fet un esforç important en àmbits tan destacats com el tractament de suports, sistemes de muntatge de retaules i tractament d’estrips per microcirurgia tèxtil, entre d’altres, que l’han posicionat com un centre de referència a Catalunya. Veure el treball dels restauradors és una gran experiència. Visites accessibles

Visites guiades mensuals

S’ofereixen visites guiades mensuals segons calendari. Comencen a les 11.30 h i tenen una durada d’aproximadament una hora i mitja. Per tal d’oferir als visitants seguretat i confort tenim un protocol Covid-19 que és imprescindible que llegiu abans de venir. Consulteu: PROTOCOL COVID-19

Visites concertades per a grups (de pagament) més informació a crbmc.cultura@gencat.cat

Visites guiades escolars, consultar activitat educativa

Carrer d’Arnau Cadell, 30

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

Horari

Les visites guiades comencen a les 11.30 h

Dies de visita oberta al públic 

 • Diumenge, 25 d’abril de 2021
 • Diumenge, 6 de juny de 2021
 • Diumenge, 18 de juliol de 2021
 • Dissabte, 11 de setembre de 2021
 • Diumenge, 19 de setembre de 2021
 • Diumenge, 17 d’octubre de 2021
 • Diumenge, 28 de novembre de 2021
 • Diumenge, 9 de gener de 2022

Places limitades. Cal fer reserva prèvia.

Correu electrònic: crbmc.cultura@gencat.cat
Tel.: 93 590 29 70

Per saber-ne més

Celler Modernista Sant Cugat

iGuzzini Illuminazione

La seu d’iGuzzini compta amb un edifici de 3.500 m² que inclou oficines, restaurant, serveis, auditori i showroom exterior i interior. Aquests espais tenen una clara voluntat de cultura luminotècnica, espais on la cerca, la formació i la divulgació esdevenen un paper fonamental. L’edifici, denominat Cel iGuzzini, ha estat guanyador del Premi Ciutat de Barcelona d’arquitectura i urbanisme, del Premi Catalunya Construcció i del Archdaily Building of the Year 2011. Visites accessibles

Actualment (pel tema Covid), el nostre horari és de 8 h a 14 h (de dilluns a divendres) i les visites podran ser dintre d’aquest horari amb cita prèvia.

170, bcn, Avinguda de la Generalitat, 168

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Dimecres 9–17 h
Dijous 9–17 h
Divendres 9–14 h
Dissabte Tancat
Diumenge Tancat
Dilluns 9–17 h
Dimarts 9–17 h

Cal fer reserva prèvia. Totes les reserves s’efectuaran dins de l’horari de l’espai.

Correu electrònic:  sandra.perez@iguzzini.com
Tel.: (+34) 935 88 00 34

Per saber-ne més

Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani. Cal Quitèria

Sincrotró d’ALBA

És un centre d’excel·lència en llum de sincrotró per a aplicacions científiques i industrials a Europa i és reconegut internacionalment com a gran infraestructura científica. El seu objectiu és investigar, aplicar i mantenir les metodologies i tècniques per dur a terme projectes d’R+D basats en llum de sincrotró, aportant coneixement i valor a les comunitats científica i industrial, principalment a l’Estat espanyol, per contribuir a la millora del benestar i el progrés de la societat. Visites accessibles

ALBA organitza visites guiades virtuals on els participants poden conèixer què és un sincrotró i per a què serveixen les diferents línies de llum i equipaments de la instal·lació. Les visites virtuals són gratuïtes i tenen una durada d’1 hora i 15 minuts aproximadament a través de videoconferència Zoom amb un màxim d’uns 25-30 participants. Si el teu grup és més nombrós, has de reservar una altra sessió de visita virtual.

Davant l’actual situació de pandèmia de la COVID-19, totes les visites físicament a les instal·lacions d’ALBA queden suspeses fins a nou avís.

Carrer de la Llum, 2, 26, 08290 Cerdanyola del Vallès, Barcelona

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Dimecres 9–18 h
Dijous 9–18 h
Divendres 9–18 h
Dissabte Tancat
Diumenge Tancat
Dilluns 9 –18 h
Dimarts 9–18 h

Per reservar una visita virtual, has de completar el formulari web segons la tipologia de grup i escollir l’horari disponible que més et convingui. Fet això, rebràs una resposta automàtica i, un cop s’hagi validat la teva petició, també rebràs un correu de confirmació amb el dia i l’hora assignats així com la informació per connectar-te a la videoconferència.

Per saber-ne més

Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani. Cal Quitèria

Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) és una entitat pública de suport a l’esport perquè sigui competitiu a escala internacional, optimitzant recursos de la màxima qualitat tècnica i científica. Amb aquesta finalitat, el CAR disposa dels mitjans necessaris per a la formació integral dels esportistes i fa que la societat sigui partícip dels coneixements generats per les seves activitats. El CAR ofereix també les seves instal·lacions i serveis a Federacions Nacionals i Internacionals, per tal que puguin venir a preparar les competicions més rellevants en les que participen. Les úniques visites que es fan són a les escoles de Sant Cugat dins del marc d’un conveni amb l’Ajuntament, i que ara mateix degut a la pandèmia, estan aturades. El Centre va inaugurar-se a l’octubre de l’any 1987, amb motiu de la designació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics del 1992.

A causa de la pandèmia i amb la finalitat de vetllar per la seguretat dels/les esportistes no es fan visites al recinte ni als equipaments.

Av. Alcalde Barnils, 3

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Per al moment no s’ofereixen visites.
Correu electrònic: oac@car.edu
Tel.: (+34) 935 89 15 72

Per saber-ne més

Museu Monestir de Sant Cugat