?

VE DE GUST

Els sabors, les textures, les aromes, els productes de proximitat, la cultura i el bon clima s贸n els ingredients de la gastronomia dels restaurants de Sant Cugat. La cuina catalana, reconeguda mundialment, 茅s representada a molts restaurants de la ciutat, per貌 tamb茅 hi trobar脿s bones representacions de gastronomia internacional. No et ser脿 tan f脿cil escollir, ja que a m茅s de bones ofertes gastron貌miques, hi ha indrets de tota mena, alguns d鈥檜bicats en ple centre i d鈥檃ltres al mig de la natura, a Collserola.
Per posar-t鈥檋o una mica m茅s f脿cil consulta els restaurants de Sant Cugat a聽TripAdvisor.

  • Restaurant Matilda
  • Pa amb tom脿quet
  • Gastronomia a Sant Cugat, terrasses
  • Restaurant

TOM脌QUET MAND脫

El tom脿quet mand贸 茅s una varietat tradicional que es caracteritza per ser un fruit gran, ple, sabor贸s, de forma esf猫rica-aplanada i de pell fina amb coloraci贸 vermellosa-ataronjada. La varietat de tom脿quet 茅s aut貌ctona del Parc Natural de Collserola, on la Masia de Can Mand贸 ha conservat el cultiu durant generacions. La recuperaci贸 i l鈥檌mpuls del producte, mantenint la seva qualitat i puresa original, ha estat possible gr脿cies a l鈥檈sfor莽 de la pagesia local, juntament amb la col路laboraci贸 del Parc. El tom脿quet de Collserola es ven en alguns punts del Baix LLobregat i el Vall猫s.

  • mando

La Xarxa de Productes de la Terra, ha denominat el tom脿quet mand贸 com un 鈥減roducte singular鈥. Aix貌 vol dir que aquest tom脿quet destaca per les seves caracter铆stiques 煤niques que el distingeixen de la resta, com la qualitat, la tradici贸 i l鈥檃rrelament al territori.聽

Can Dom猫nech

Aquesta fam铆lia de dues generacions de pagesos de Collserola fa quaranta anys que es dedica a l鈥檃gricultura, sent la gesti贸 de l’h铆pica la seva activitat principal de la finca. A m茅s, dediquen bona part de la seva passi贸 i il路lusi贸 a cultivar camps de farratges, fruita dol莽a i horta.

Web pagesia de Collserola
Can Dom猫nec productor local Collserola Sant Cugat

La Rural de Collserola

El projecte neix el 2014 a Valldoreix. Actualment 茅s una cooperativa de treball format per cinc socis juntament amb un grup de voluntaris compromesos amb el projecte. S鈥檋i cultiven per una banda, hortalisses ecol貌giques i, per altra, plantes arom脿tiques i condimentaries. A m茅s, s鈥檈ncarreguen de la ramaderia,聽juntament amb Melvida 聽estan treballant un projecte sostenible de gallines ponedores. Disposen tamb茅 de l鈥橝teneu Rural, un projecte educatiu i de formaci贸 i divulgaci贸 dels valors de l鈥檃groecologia, el creixement personal i l鈥檕ci vivencial a l鈥檃ire lliure.

Web pagesia de Collserola
La Rural de Collserola productor local Sant Cugat

L’Ortiga

L’Ortiga neix l’any 2010 amb l’objectiu de recuperar la finca agr铆cola municipal en aband贸 de Can Monmany (Valldoreix) i dinamitzar i difondre l鈥檃gricultura sostenible i els seus valors. Produeixen hortalisses ecol貌giques, distribueixen cistelles a domicili i treballen per la transformaci贸 educativa, formativa i social. 脡s per aix貌 que col路laboren amb serveis socials, ajuntaments i centres escolars, entre d’altres, proporcionant eines i recursos pr脿ctics a persones en risc d’exclusi贸, infants i adolescents, i apropant l鈥檃gricultura ecol貌gica a la ciutadania.

Web pagesia de Collserola
L'Ortiga productor local de Collserola Sant Cugat

Melvida

El projecte Melvida neix a la Serra de Collserola amb l鈥檕bjectiu de repoblar d鈥檃belles l鈥檈ntorn rural mitjan莽ant una apicultura sostenible i sensible, amb processos naturals de pol路linitzaci贸 i protecci贸 de la fauna i flora. El projecte s鈥檃utogestiona amb la venda d鈥檈xcedent dels fruits de les arnes que ofereixen les abelles. Comparteixen amb l鈥橝teneu Rural i Melvida-educa, els camps d鈥檃rom脿tiques de Can Salat, un projecte educatiu i de formaci贸 i divulgaci贸 dels valors de l鈥檃groecologia, el creixement personal i l鈥檕ci vivencial a l鈥檃ire lliure

Web pagesia de Collserola
Melvida productor local de Collserola Sant Cugat