L’església del Reial Monestir de Sant Cugat tornarà a acollir el Cicle de Música Sacra Coral, un dels principals esdeveniments de música religiosa del país. Per sisè any consecutiu, s’hi representaran obres d’autors històrics, però també d’alguns compositors catalans actuals, com Bernat Vivancos, Raimon Romaní o Josep Ollé.

A diferència de la majoria de festivals musicals –que tenen una curta durada–, Música Sacra Coral de Sant Cugat comença a l’octubre i s’allargarà fins al juny de 2018. Constarà de 6 concerts únics que tindran lloc els divendres 13 i 27 d’octubre, 16 de març, 20 d’abril, 18 de maig i 20 de juny. L’hora i l’import de cada concert no variarà: començaran a les 21 h i tindran un preu de 10 €. Les entrades es podran comprar de manera anticipada a l’oficina de turisme de Sant Cugat, o a partir de les 20.30 h el dia del concert al mateix Monestir.

Calendari de concerts

El primer concert, que se celebrarà divendres 13 d’octubre a les 21 hores, anirà a càrrec del Cor Albada de l’Agrupació del Cor Madrigal i Korala San Juan Bautista Abesbatza de Leioa (País Basc), que interpretaran una vintena de cançons. L’altra actuació d’octubre, la del dia 27, l’oferirà la Coral Càrmina, un dels cors de referència del món coral català dels darrers 40 anys.

A la primavera de 2018 es reprendran els concerts del cicle. El primer serà el 16 de març, i hi actuarà el Cor Vivaldi. Aquest cor està integrat per alumnes de l’Escola IPSI de Barcelona, i ha estat guanyador de diversos premis nacionals i internacionals. A l’abril, concretament el dia 20, serà el torn de la Coral Sant Jordi. Fundada el 1947, és una de les corals amb més història i més actives del país, amb prop de 2.000 actuacions al darrere.

La Camerata Coral de Sant Cugat, formació que neix el 2003 com a fruit del procés de renovació de la Coral Sant Cugat del CMSC, cantarà el 18 de maig, mentre que el Cor de Cambra de Granollers serà l’encarregat de cloure el Cicle de Música Sacra Coral el 8 de juny.

Tots els concerts tindran lloc a la històrica església del Reial Monestir, un convent perfectament conservat que data del segle IX.