Visites guiades al Monestir de Sant Cugat

T’aconsellem que descobreixis la visita guiada el Monestir de Sant Cugat, el més poderós del Comtat de Barcelona per comprendre la seva importància arquitectònica, artística i històrica. Però a més, t’hem preparat unes experiències perquè gaudeixis de l’abadia benedictina a la llum de la lluna: una combinació de visites temàtiques i concerts pel mes de juny, i nits de llegendes a l’agost. Recorda reservar la teva visita.

El Monestir de Sant Cugat va ser el monestir més poderós del Comtat de Barcelona. Va tenir un paper clau en la reconquesta de les terres catalanes als musulmans i va arribar a ser un dels feus medievals més poderosos. El Monestir de Sant Cugat jugà un paper rellevant en la vida eclesiàstica i política de la història medieval de Catalunya. Amb aquesta visita guiada descobriràs un dels claustres més importants d’Europa en escultura romànica, considerat pels monjos el paradís a la terra. Coneixeràs personatges claus en la història del Monestir i de Catalunya. Gaudiràs d’una de les esglésies on es pot observar millor la tradició del romànic al gòtic, podràs passejar per sobre els absis i pujaràs fins al campanar per contemplar unes vistes esplèndides de Montserrat, el Montcau i Collserola.

Si vols saber-ne més, llegeix a la secció Novetats “Què fer aquest dissabte? Descobreix la nova visita guiada del Monestir de Sant Cugat”

Data: Les visites són els dissabtes a les 10 h al matí.
Durada: 1 h 30 minuts
Idioma: català
Punt de trobada: a les 10 h a l’Oficina de Turisme.

La visita del Claustre del Monestir de Sant Cugat no té guions previs, només algunes regles de joc que, barrejades amb l’atzar i la improvisació del guia, generen una visita única a través de la iconografia dels capitells del Claustre. És una visita que no es tornarà a repetir, serà exclusiva pel grup, perquè són els mateixos visitants els que marquen els temes que explicarà el guia.

Dates: tots els diumenges a les 12 h
Durada: 1 h
Idioma: català
Punt de trobada: a les 12 h des del Claustre del Monestir de Sant Cugat

Tens a la teva disponibilitat una audioguia amb dos recorreguts. La primera, Sent la veu del Monestir et permet conèixer la història i l’arquitectura de tot el conjunt monàstic. La segona, El Claustre, el llibre de pedra medieval, et permetrà descobrir la simbologia i els relats que hi ha darrere d’alguns dels magnífics capitells romànics dels 144 existents.

Dates: cada dia que estigui obert el Monestir. Dilluns tancat
Idioma: català, castellà, anglès i francès

Visitar el Monestir de Sant Cugat de nit és tota una experiència. La foscor, el majestuós silenci i els fets que van passar entre les parets mil·lenàries d’aquest Monestir són l’escenari perfecte per passar una nit d’estiu molt especial. Viuràs històries de vida i mort, de lluita entre el bé i del mal, de barreja entre la cultura pagana i cristiana, i de fets reals i llegendaris. Després d’aquest viatge entre ombres, serà el moment de descansar mentre prens una copa de vi de piment i dolços que feien els monjos.

Aquestes visites es realitzen els dissabtes d’estiu.

Cada primer diumenge de mes es fa una visita guiada i gratuïta a les onze del migdia. No cal fer reserva prèvia.

Data: primer diumenge de mes
Durada: 1 h
Punt de trobada: a les 11 h a l’entrada del Claustre
Preu: gratuïta