Què pots fer aquest dissabte? Tens moltes alternatives, però si t’agrada descobrir indrets històrics de Catalunya, passejar tranquil·lament per carrerons plens de botigues i restaurants autèntics,  et podem proposar un bon pla al dissabte. Què et sembla si t’apropes a Sant Cugat del Vallès per conèixer la nova visita guiada del Monestir de Sant Cugat, el més poderós del Comtat de Barcelona? Per cert,  si vius a Sant Cugat, no te la pots perdre, el Monestir és el nostre símbol de la ciutat per excel·lència i podràs conèixer quin va ser el paper que va jugar en la història de Catalunya.

No te n’oblidis que si t’agrada l’art, i en especial l’art romànic, estàs de sort, visitaràs un dels millors claustres d’Europa en escultura romànica. Un veritable paradís escultòric ple de simbologia, amb 144 capitells tots diferents.

Què puc fer un dissabte a la tarda Monestir

Què té de diferent aquesta nova visita del Monestir de Sant Cugat?

T’hem preparat una visita molt didàctica perquè coneguis els principals esdeveniments de la història europea que van influir en la formació de Catalunya i el paper que va tenir el Monestir de Sant Cugat,  especialment en l’època compresa entre els segles X i XIV. Descobriràs alguns fets històrics que van succeir a l’edat mitjana a Catalunya i que van ser claus en l’esdevenir de la conformació del país i del seu poder.  A més tindràs l’oportunitat d’endinsar-te en dependències que no estan obertes al públic normalment, podràs caminar per sobre de les cobertes de la quarta nau i pujaràs fins al campanar per gaudir d’unes formidables vistes, com Montserrat, el Montcau i Collserola.

Alguns fets curiosos que van succeir al Monestir de Sant Cugat

En aquesta visita et retrobaràs amb personatges claus de la història. Per exemple, recordarem com a finals del segle X va ser una època molt convulsa a Catalunya, saquejos i fam assolaven els comtats catalans de frontera, sobretot per l’avanç del poder musulmà, el territori conegut com a l’Àndalus. L’amenaça del poderós i bèl·lic cabdill Al-Mansur, feia presagiar temps molt difícils i així va ser. Sense el suport de l’imperi carolingi  als comtats catalans, Al-Mansur, el victoriós, va tenir avantatge, i l’any 985 va atacar sense pietat Barcelona i va saquejar tot el que trobava al seu pas. El Monestir de Sant Cugat va patir la seva fúria i van ser assassinats l’abat i alguns monjos. Amb una Barcelona destruïda i un Monestir molt afectat, com es van poder recuperar?, què va passar després?, qui va ser l’abat Odó i per què és conegut com l’abat guerrer?

Aquestes són alguna de les històries que podràs conèixer en aquesta nova visita, un relat que no oblidaràs. Et convidem que facis aquest viatge a l’edat mitjana els dissabtes.

Abat Odó Monestir de Sant Cugat

 

Com arribar al Monestir de Sant Cugat?

La millor manera d’arribar a Sant Cugat és amb FGC, la línia Barcelona-Vallès. Has de  baixar a l’estació de Sant Cugat que et deixarà al centre del municipi. Des d’allà, passejant pel barri antic,  arribaràs només en 10 minuts a la plaça Octavià i enfront, immens, t’espera el Monestir de Sant Cugat.

Si ets dels que vols venir en cotxe, no et preocupis darrere del Monestir hi ha un pàrquing.

En aquest enllaç tens tota la informació de com arribar-hi a Sant Cugat

Compra la teva entrada al Monestir de Sant Cugat en línia

 

Un monument excepcional
El Monestir de Sant Cugat és un dels principals monuments de l’edat mitjana a Catalunya, no només per la seva riquesa arquitectònica i artística,  sinó també pel seu pes històric amb un gran poder territorial, eclesiàstic i polític.