Del 29 d’abril al 14 de setembre, al Museu del Monestir de Sant Cugat pots veure una exposició que et convida a mirar l’obra de Goya des d’una perspectiva molt actual. T’hi esperen les quatre grans sèries de gravats que va crear entre finals del segle XVIII i principis del XIX: Caprichos, Desastres de la guerra, Tauromaquia i Proverbios.
Una col·lecció amb una història única
Els gravats provenen del fons del Museu de Mataró i van ser estampats a la Calcografía Nacional de Madrid durant la Guerra Civil. Aquesta edició és especialment valorada per la seva qualitat d’impressió.
Un detall curiós és que la col·lecció de Mataró no inclou un dels gravats dels Desastres de la guerra, el número 16, titulat Se aprovechan. Aquest buit és el punt de partida de l’exposició, comissariada per Aina Mercader Sbert.
Goya dialoga amb l’art actual
A l’exposició no només hi trobaràs els gravats. També podràs veure com artistes contemporanis com Irene Solà, Anna Dot, Marcos Prior i la Compañía La Soledad (Marc Caellas i Esteban Feune de Colombi) han creat obres a partir d’aquest univers goyesc. És una manera molt rica de connectar passat i present.
Activitats que acompanyen l’exposició
Durant els mesos d’exposició es faran diferents activitats al museu. Consulta l’agenda completa, les activitats vinculades i totes les novetats de l’exposició a la web del Museu de Sant Cugat:
» Volaverunt. Els gravats de Goya des de la contemporaneïtat – Museu de Sant Cugat
Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer reserva prèvia a:
Email: museu@santcugat.cat
Tel. 93 675 99 51
Visites guiades per a grups
Si formeu part d’un grup i voleu una visita a mida, el museu ofereix visites guiades concertades per 60 €.
Més informació a:
Email: educaciomuseu@santcugat.cat
Tel. 93 589 63 66
Museu del Monestir de Sant Cugat
Recorda que el museu està ubicat al bell mig del conjunt monumental del Monestir, un espai històric impressionant on art i espiritualitat conviuen. La visita a l’exposició pot ser també una bona oportunitat per descobrir altres racons del recinte com el Claustre Romànic, l’Església i les Muralles.