Amb la Setmana Santa a la vista, és hora de començar a pensar en com gaudir d’aquests dies de descans. I que millor manera de fer-ho que amb una agenda plena d’activitats a Sant Cugat. Et presentem algunes de les opcions més interessants per als pròxims dies. Tant si ets resident com si vens de visita, no et pots perdre tot el que la ciutat té per oferir durant aquesta Setmana Santa.

Diumenge de Rams. Benedicció de Rams.

A Sant Cugat destaca la celebració religiosa del Diumenge de Rams, que commemora l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, on fou rebut amb rams i fulles d’olivera pel poble que l’esperava. A Sant Cugat, aquesta diada es viu amb molta devoció, amb la tradicional benedicció de rams, palmes i palmons a la plaça d’Octavià.

Apunta a l’agenda: a la plaça d’Octavià, el diumenge 2 d’abril, a les 12 h.

També, abans de cada missa es beneiran els rams a la llotgeta de l’Església del Monestir. Pots assistir a la benedicció en les misses de les 9, 11, 13:15 i 19 hores.

diumenge de rams a sant cugat

Setmana Santa al Monestir de Sant Cugat

Si vols conèixer millor la història del Monestir i explorar els seus racons més amagats, tenim dues visites guiades molt interessants. Aquesta Setmana Santa, tindràs l’oportunitat de descobrir els detalls del monument i aprendre sobre la seva evolució històrica i arquitectònica.

Monestir de Sant Cugat, el més poderós del Comtat de Barcelona

Dissabte,  a les  10 h

Et proposem una visita al Monestir de Sant Cugat durant el matí del dissabte, on podràs gaudir pràcticament en solitari de l’interior del monument i l’Església. Descobriràs la fascinant història del Monestir, el més poderós del comtat de Barcelona, i la simbologia que amaga el seu impresionant claustre, considerat el més important d’Europa en escultura romànica.

Compra la teva entrada de la visita guiada del dissabte 

Claustre del Monestir. Coneix les històries que amaguen els capitells

Diumenges,  a les 12  h

El Claustre  del Monestir de Sant Cugat és l’indret on les pedres parlen. La visita que proposem no té guions previs, només algunes regles de joc que, barrejades amb l’atzar i la improvisació del guia, generen una visita única a través de l’eix iconogràfic dels capitells del Claustre. És una visita que no es tornarà a repetir, serà exclusiva pel grup, perquè són els mateixos visitants els que marquen els temes que explicarà el guia.

Compra la teva entrada de la visita guiada del diumenge 

Façana de l’església_Monestir de Sant Cugat

Un diumenge diferent a Mercantic per Setmana Santa

Un altre pla que no et pots perdre és un diumenge a Mercantic. Cada diumenge es realitza el Mercat de Brocanters  amb objectes de tota mena que et transportaran a dècades passades. També hi trobaràs actuacions musicals i una bona oferta gastronòmica.

Podràs descobrir un lloc molt especial i únic, una vila vintage on podràs comprar antiguitats, objectes curiosos i de col·leccionista, gaudir de la seva oferta gastronòmica, de les exposicions i de l’animació dels caps de setmana. Torna a gaudir dels mercats i descobrir tresors a Mercantic per Setmana Santa.

Mercantic per dins

Fins aquí les propostes a realitzar aquests dies festius a la ciutat, esperem que gaudiu d’aquests dies de festa primaverals de Setmana Santa a Sant Cugat.