El centre de Sant Cugat està ple de places amb encant farcides de terrasses on gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica a la fresca. Algunes d’elles segurament ja les coneixeu, però d’altres són una mica menys concorregudes pels santcugatencs i visitants. A continuació us hem fet una selecció de les places i alguns carrers on xalar de les seves terrasses.

Plaça d’Octavià

La plaça d’Octavià és la més emblemàtica de Sant Cugat per estar situada just al davant del mil·lenari Monestir. És la més gran i impressionant per les seves vistes a la façana gòtica de l’església del Monestir, encara més a la nit, quan l’edifici s’il·lumina i el rosetó exhibeix tots els colors dels vitralls. La plaça d’Octavià compta amb una abundant oferta gastronòmica amb diversos restaurants, cafeteries i gelateries. No pots deixar escapar l’oportunitat de seure en alguna de les seves terrasses i gaudir d’un aperitiu o un bon àpat amb unes grans vistes!

Plaça d'Octavià

Plaça Augusta

Situada just al costat de la plaça d’Octavià, la plaça Augusta és una petita plaça de públic més jove. Des de les terrasses dels establiments de la plaça Augusta es pot gaudir del perfil del campanar i el cimbori del Monestir, així com de vistes als seus jardins i a una de les torres de defensa de l’antiga muralla del complex monàstic.

Terrasses de sant cugat

FOTO:MANÉ ESPINOSA. TERRASSES AL VOLTANT DE LA PLAÇA OCTAVIÀ.

Plaça de Pep Ventura

No gaire lluny de les anteriors, la plaça de Pep Ventura és una petita plaça de sorra que manté una certa essència de poble amb cases tradicionals. L’oferta gastronòmica és molt variada, incloent-hi cuina de mercat i asiàtica. A més, tots els restaurants de la plaça Pep Ventura tenen terrassa i s’hi troba el Museu del Còmic.

plaza pep ventura

Plaça de Pere San i Carrer Major

Cor del centre antic de Sant Cugat, la plaça de Pere San acull el mercat més antic de la ciutat, del 1911, actualment reconvertit en un espai gastronòmic, El Mercat Vell. Les parades tradicionals de peix, carn o embotits s’han renovat i ofereixen una àmplia carta de plats i begudes tant a l’interior com a la terrassa. Tota la plaça de Pere San és plena de restaurants i cafeteries, alguns d’ells situats sota els pòrtics de les cases que baixen pel carrer Major. Aquest carrer connecta amb la plaça d’Octavià i és ple de restaurants de tota classe de cuina: italiana, japonesa, de mercat i tapes.

Mercat Vell

Carrer de Santiago Rusiñol

Podríem dir que el carrer de Santiago Rusiñol és el principal eix de vianants de Sant Cugat. Gairebé tothom que ha de caminar pel centre acaba passant per aquest carrer comercial. És per això que compta amb multitud de bars, restaurants, cafeteries, forns i pastisseries amb terrassa on seure i veure desfilar la gent de Sant Cugat amunt i avall.

Carrer de Santiago Rusiñol

Plaça de Barcelona

Sens dubte la plaça amb el caràcter més tradicional de Sant Cugat és la plaça de Barcelona. Conserva en bona part l’aspecte de plaça de poble de cases baixes i grans plàtans per donar ombra. És ideal per gaudir de la tranquil·litat de les moltes terrasses que té mentre la mainada juga.

plaça barcelona

Mercantic

Espai singular on n’hi hagi, el Mercantic és un mercat cobert i descobert amb paradetes de mobles, artesania, obres d’art, llibres i menjar. Compta amb una gran oferta gastronòmica amb cuina de mercat, tradicional catalana, vegana i francesa, que els caps de setmana s’amplia amb food trucks i s’amenitza amb concerts i vermuts.

Mercantic

Plaça de Miquel Ros

La plaça de Miquel Ros és una animada plaça del districte de La Floresta, i que es troba just al davant de l’estació dels ferrocarrils (FGC). Els pocs, però bons locals d’aquest espai donen vida a la zona de l’estació del barri que s’acaben de completar amb altres establiments dels voltants.

Plaça de Miquel Ros a La Floresta

TANT ES VAL ON DECIDEIXIS ANAR, TOTES SÓN UN ENCERT!