[toc]

Avui et volem parlar de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) i de les activitats que podràs realitzar per tal de celebrar els dies 7,8 i 9 d’octubre dedicats a la cultura.

Si vols assabentar-te de totes les informacions necessàries de les Jornades Europees del Patrimoni i especialment a Sant Cugat, aquest és el teu post!

Coneix les Jornades Europees del Patrimoni

Les Jornades Europees de Patrimoni són la gran festa del patrimoni cultural de Catalunya, impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. Formen part de les European Heritage Days que tenen lloc cada a any a 50 estats membres de la Convenció Cultural Europea, els mesos de setembre i octubre.

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre, els dies 7,8 i 9 per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que podràs consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia.

Visites per les Jornades Europees del Patrimoni a Sant Cugat (7, 8 i 9 d’octubre)

Per tal de celebrar aquest cap de setmana de la cultura i el patrimoni, Sant Cugat proposa la 2a edició de 72 h d’experiències úniques, una sèrie de visites de caràcter cultural, però molt diverses, perquè gaudeixis d’un cap de setmana molt diferent. Entre les visites més típiques d’aquestes jornades, podràs descobrir:

Les places són limitades, així que corre a fer la teva reserva si no et vols perdre les Jornades Europees del Patrimoni 2022 i les 72 h d’experiències úniques! Aquest any combinem les dues festes per oferir-te el millor pla, no t’ho perdis! 72 h d’espais únics oberts.

Jornades Europees del Patrimoni 2022: Patrimoni sostenible

L’edició d’enguany, sota el lema “Patrimoni sostenible” proposat pel Consell d’Europa, les Jornades Europees de Patrimoni conviden a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat del nostre patrimoni. Una proposta que ens porta a reflexionar sobre la protecció del nostre patrimoni (material, immaterial i natural) i a explorar l’ús dels recursos en relació amb la seva preservació, en un context marcat pel canvi climàtic. Ens convida a explorar el paper del patrimoni cultural en un futur sostenible.

Amb aquest tema, l’edició del 2022, convida a totes les institucions, entitats i associacions que participen en l’esdeveniment a suggerir iniciatives que contemplin l’efecte ambiental de les seves activitats amb la finalitat de reduir o moderar el consum de recursos i la despesa energètica, de minimitzar l’impacte ambiental en la programació i gestió dels diferents projectes patrimonials.

jep 2022