Aquest 2023 tres empreses santcugatenques  han renovat la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle.  El certificat distingeix aquelles destinacions, empreses, serveis  i experiències turístiques que garanteixen una millora contínua en l’equilibri de l’activitat turística i la lluita contra el canvi climàtic, la sostenibilitat cultural, social i econòmica de la seva activitat, a través dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Biosphere Sustainable Lifestyle

Aquestes són les empreses distingides:

L’Hotel QGAT Suites & Events, està ubicat en una antiga masia situada al costat del Parc Empresarial Can Sant Joan.  Ofereix diferents espais per a esdeveniments familiars i empresarials, i destaca la bona oferta gastronòmica amb productes de proximitat del seu restaurant. L’hotel torna a estar compromès amb la sostenibilitat i renova el certificat Biosphere.

L’Olivera, Can Calopa   és una cooperativa de treball i d’iniciativa social en el món rural i periurbà. Cultiven vinyes i oliveres i elaboren vins i olis ecològics incorporant persones amb dificultats en tot el procés.  Ha renovat el certificat Biosphere per tercer any consecutiu. En 2023 incorporarà un nou sistema de depuració d’aigües residuals, que permetrà la reutilització de l’aigua. També tenen previst comprar vehicles elèctrics pel transport, bicicletes elèctriques i un punt de recàrrega obert a la ciutadania.

SM experiences  és una agència de viatges especialitzada en viatges i esports d’aventura. En línia amb la seva filosofia de treball també han renovat el seu compromís amb la sostenibilitat  a través del certificat Biosphere.

Biosphere sant cugat