El dia de les roses i els llibres s’apropa a la ciutat de Sant Cugat, si voleu conèixer totes les activitats i programacions plantejades per Sant Jordi a Sant Cugat aquest és el vostre post.

Aquest any la programació per Sant Jordi s’allargarà dues setmanes per reactivar la cultura i el comerç local. La ciutat comptarà amb més d’una trentena d’activitats per a tots els públics, del 19 al 30 d’abril, que serviran per posar en relleu el poder de les lletres en tota mena de manifestació artística.

Sant Jordi a Sant Cugat

Enguany les parades de llibres i de roses tornen amb força, més de 80 parades de llibres i roses repartides per la ciutat.

Respecte a les activitats i actes programats, l’Ajuntament, en col·laboració amb diverses entitats santcugatenques, ha elaborat una extensa programació per celebrar la Diada de Sant Jordi, amb una àmplia oferta cultural en equipaments d’arreu de la ciutat i adreçada a tota classe de públic.

Durant dues setmanes, del  19 al 30 d’abril, es podrà participar en espectacles familiars, tallers per a joves, contacontes, recitals poètics, concerts, xerrades, exposicions, presentacions de llibres, taula d’escriptors i escriptores o mostres de cultura popular i tradicional.

sant jordi

Activitats per Sant Jordi a Sant Cugat

Per tal de poder arribar a tots els públics, s’han plantejat una sèrie d’activitats per a totes les edats i gustos.

A Sant Cugat, 84 parades de llibres i roses tornaran a ser protagonistes de la Diada, ocupant places i carrers durant tota la jornada i on es podrà passejar sense restriccions sanitàries.

Gabriel Ferrater

El poeta Gabriel Ferrater, del qual es compleix enguany el centenari del seu naixement i el cinquantenari de la seva mort, tindrà un paper destacat dins de la programació que inclou un concert d’homenatge a la Sala Clavé de La Unió amb “Gabriel Ferrater Sextet” i el tradicional concert de Sant Jordi de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat al Teatre Auditori, dedicat al poeta.

Per commemorar-ho es descobrirà una placa, obra de l’artista Pep Codó, davant de la casa on va viure i morir, situada en el número 32 de la Rambla Ribatallada. Posteriorment, es presentarà l’audioguia que permet seguir la “Ruta literària Gabriel Ferrater”, que recorre llocs de la ciutat que guarden relació amb la vida del poeta.

Per cloure la jornada de commemoració, l’Associació Gabriel Ferrater organitza al Museu del Monestir el visionament dels vídeopoemes estrenats al Festival Nacional de Poesia de l’any passat i la conferència “Gabriel Ferrater, un professor singular i extraordinari” a càrrec de tres exalumnes: Mila Sagarra, Jordi Cornudella i Enric Sullà.

També la presentació del llibre de Jordi Amat “Vèncer la por: vida de Gabriel Ferrater” i els actes de celebració del Dia Mundial de la Poesia, suspesos per la pluja, que es reprogramen el 30 d’abril, a la plaça de l’Om.

sant jordi - ferrater

Dissabte 23 d’abril, Sant Jordi

El mateix dissabte 23 d’abril, la plaça d’Octavià i la plaça de l’Om seran l’escenari d’activitats de cultura popular i tradicional com ara la presentació del Llibre “Conte del Griu i l’Amfisbena” i l’exhibició del remolc de la colla, a càrrec dels Castellers; una jam session de l’Escola de Música Tradicional; la ballada de Sardanes que organitza l’Entitat Sardanista; la cantata a càrrec de Societat Coral La Lira o les actuacions musicals de l’Orquestra Fusió.

Activitats familiars

El públic infantil tindrà un espai específic a la plaça d’en Coll, on Òmnium Cultural, en col·laboració amb diferents llibreries de la ciutat, proposa una matinal d’activitats al voltant de la festivitat. Sant Jordi també se celebrarà als districtes amb activitats lúdiques per a totes les edats.

Operació Sant Jordi de Tindercat

Tindercat farà el seu primer gran esdeveniment presencial i el seu creador, Gerryquerryberry, influencer santcugatenc amb gairebé 60.000 seguidors a TikTok, ha escollit la seva ciutat per celebrar, el 22 d’abril, l’”Operació Sant Jordi”. Acompanyat de Ramon Pera i Carla Junyent oferiran al Parc Ramon Barnils una jornada adreçada al públic jove, per potenciar la interacció entres els i les santcugatenques, amb actuacions musicals en directe, foodtrucks i un seguit de dinamitzacions.

Tindercat és un espai espontani i en directe que s’emet a través de Twitter Space on l’audiència intenta trobar l’amor. Promou continguts per posicionar l’ús del català entre els i les joves a les xarxes socials, incentivant la creació d’espais eminentment juvenils, digitals i en català.

Programa en directe de Cugat Mèdia

El mitjà de comunicació públic Cugat Mèdia tornarà a instal·lar el dissabte 23 d’abril, els estudis a la plaça d’Octavià per emetre en directe un programa especial Sant Jordi. Durant el programa es donaran a conèixer les persones guanyadores del Concurs de microrelats que organitza cada any i que arriba a la seva 15a edició. La participació  està oberta a totes les persones a partir dels 12 anys, fins al 17 d’abril. No us ho perdeu!

 Fins aquí el post de Sant Jordi 2022!

Recordeu, bon Sant Jordi i Santa Creu, hi haurà vi pertot arreu!

sant jordi