Sant Cugat, ciutat universitària al costat de Barcelona

Sant Cugat del Vallès és una ciutat d’ambient internacional a tocar de Barcelona amb una extensa oferta universitària en moderns i complets campus. L’entorn privilegiat en què es troba permet gaudir de molts encants i ofereix moltíssimes eines per als estudiants. Descobreix en aquesta publicació perquè has d’estudiar a Sant Cugat!

Per què estudiar a Sant Cugat?

Sant Cugat es troba a uns 20 min en ferrocarril del centre de Barcelona, situada rere la serra de Collserola. Compta amb totes les comoditats i serveis d’una ciutat en una àrea metropolitana tan important com la de Barcelona, però manté certa essència de vila petita. El centre de Sant Cugat gaudeix de moltíssims comerços i restaurants de tota mena en un eix comercial completament de vianants. Al centre d’aquest eix de vianants es troba el patrimoni cultural més rellevant, el Monestir de Sant Cugat, un magnífic exemple d’arquitectura romànica.

Multitud de parcs i jardins rodegen els tranquils barris de la ciutat vallesana i el Parc Natural de Collserola és ideal per fer activitats a l’aire lliure com passejades a cavall, BTT, córrer, caminar o simplement gaudir de la natura. Sant Cugat compta també amb el Teatre- Auditori i cinemes al centre urbà; un mercat d’antiguitats, Mercantic; així com un centre comercial amb cinemes, restaurants i moltes botigues als afores. Finalment, la variada oferta d’oci nocturn per a tota classe de públics es complementa amb la vida nocturna non-stop de Barcelona.

Els serveis als estudiants universitaris són extensos, a part dels que s’ofereixen als campus, Sant Cugat té 3 biblioteques municipals i una d’elles obre durant les nits en època d’exàmens. També té 4 residències per a estudiants universitaris repartides per tota la ciutat i amb bon accés al transport públic.

On puc estudiar a Sant Cugat?

La ciutat compta amb 5 centres universitaris que ofereixen estudis de diverses disciplines, principalment enfocades en les ciències de la salut, la tecnologia, la creativitat i els negocis, entre d’altres. Aquests 5 centres universitaris són:

Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

La UIC compta amb tres facultats a Sant Cugat, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, la Facultat d’Odontologia i la Facultat de Ciències de l’Educació, totes tres estan situades a l’Hospital Universitari General de Catalunya. Al Campus de Sant Cugat s’ofereixen els graus de Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Odontologia, Bioenginyeria, Psicologia, Biomedicina, Educació infantil, Educació primària i diversos dobles graus, així com el Doctorat en Educació, Comunicació i Humanitats.

Es pot accedir fàcilment amb transport públic, ja que es troba al costat de l’estació d’Hospital General dels ferrocarrils, i amb vehicle privat mitjançant l’autopista AP7.

UIC

Escoles Universitàries Gimbernat (EUG)

Les EUG estan adscrites a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i estan especialitzades en estudis d’Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica. Aquest centre universitari es troba al Parc Empresarial Can Sant Joan, al costat de l’autopista AP7, i compta amb una estació de ferrocarrils i diverses línies d’autobús urbà que porten al centre de Sant Cugat.

Escoles Universitàries Gimbernat

ESADE (URL)

ESADE és una institució global adscrita a la Universitat Ramon Llull. Està integrada per una Escola de Negocis, una Escola de Dret i una àrea d’Executive Education. Està situada al barri de Torreblanca, a tocar de Collserola i el centre de Sant Cugat. El campus compta amb totes les comoditats per als estudiants, com residencia o gimnàs. Tot i que no hi ha cap estació de ferrocarril propera, es pot arribar a l’estació d’FGC de Sant Cugat passejant pel centre o mitjançant les diverses línies d’autobús urbà en pocs minuts.

ESADE

Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV)

L’ETSAV és una escola adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya i ofereix la titulació integrada de grau en Estudis d’Arquitectura i màster en Arquitectura que habilita per a l’exercici professional, entre altres màsters d’especialitzacions. Està ubicada al barri del Colomer, a 10 minuts a peu de les estacions de FGC de Sant Cugat i Mirasol, i molt a prop dels túnels de Vallvidrera.

Escola Arquitectura Vallès

Institut de Teologia Fonamental

És un centre acadèmic erigit per la Santa Seu i encomanat a la Companyia de Jesús. Està incorporat a la Facultat de Teologia de Catalunya de la Universitat Ramon Llull. A més dels cursos de Llicència i Doctorat, l’Institut organitza també cursos de formació permanent. Està situat al Centre Borja, al costat d’ESADE i, per tant, a tocar de Collserola i el centre de Sant Cugat.

Centre Borja

Si ja tens clar el què vols estudiar, no dubtis en escollir Sant Cugat!